Home / مقالات / کاربرد دیگ و بویلر بخار در فرايند شكست حرارتي در حضور بخار

کاربرد دیگ و بویلر بخار در فرايند شكست حرارتي در حضور بخار

Steam-Boiler

اتيلن و پروپيلن به عنوان خوراك اصلي پتروشيمي از فرايند شكست حرارتي در حضور بخار آب حاصل مي شوند.

لذا برای تامین بخار، باید از بویلر و دیگ بخار با فشار کار مناسب استفاده نمود.

از طرفی مهم ترين خوراك نفتي مورد استفاده در واحدهاي الفين نفتا مي باشد. استفاده از برش هاي سنگين تر نفتي (مانند گازوئيل و برش هاي سنگين تر از آن) باعث كاهش هزينه خوراك مصرفي نسبت به نفتا خواهد شد.

اما استفاده مستقيم از برش هاي سنگين نيز به علت مشكلاتي چون بازده كم اتيلن و پروپيلن توليدي، توليد مقدار زيادي محصول مايع سنگين و كك و ايجاد مشكلات فرايندي ديگر با موانعي مواجه است.

يكي از مهم ترين عوامل بروز اين مشكلات وجود درصد تقريباً بالاي هيدروكربن هاي آروماتيكي در تركيب اين برش هاي سنگين است.

در حضور بخار آب حاصل از یک دیگ بخار، در يك برش سنگين (شبيه گازوئيل) با تركيب (8/28 % آروماتيك، 4/53 % پارافين و 8/17 % نفتن) طي يك عمليات استخراج و با استفاده از حلال ان-متيل پيروليدن تحت عمليات آروماتيك زدائي قرار گرفته و فاز رافينيت حاصل از آن به عنوان خوراك فرايند شكست حرارتي استفاده شده است و بازده محصولات شكست حرارتي فاز رافينيت و برش ابتدائي (آروماتيك زدائي نشده) با يكديگر مقايسه شده اند.

در کاربرد بخار در فرآیند ها و عمليات استخراج، با نسبت هاي حلال به خوراك مختلف و در دماهاي متفاوت انجام شده است كه در نهايت مناسب ترين فاز رافينيت از لحاظ داشتن كمترين مقدار آروماتيك در دماي 25 درجه سانتي گراد و با نسبت حلال به خوراك 1 حاصل شد.

تركيب اين رافينيت شامل7/17 % آروماتيك، 54 % پارافين و 3/28 % نفتن مي باشد كه به عنوان خوراك فرايند شكست حرارتي انتخاب شد.

فاز رافينيت انتخابي و برش آروماتيك زدائي نشده به طور جداگانه و در شرايط مشابه، تحت فرايند شكست قرار گرفته و نتايج آن با يكديگر مقايسه شده است.

به منظور بررسي اثر پارامترهاي عملياتي فرايند شكست حرارتي (دما، شدت جريان، نسبت بخار) از روش طراحي آزمايش مركزي (CCD) به واسطه دقت بالا، بررسي اثر متقابل پارامترها، ارائه مدل غير خطي و تعداد كم آزمايش ها استفاده شده است.

همچنين با استفاده از نرم افزار SPSS نتايج شكست حرارتي آناليز و مدل هاي آماري ارائه شده است.

آزمايش هاي شكست در فشار اتمسفري، دماي 780 تا 870 درجه سانتي گراد، شدت جريان 1 تا 2 گرم بر دقيقه و نسبت بخار 75/0 تا 2/1 انجام شده است.

در تمامي آزمايش هاي انجام شده استفاده از بخار، مقادير اتيلن، پروپيلن و بوتن توليدي رافينيت بيشتر از خوراك ديگر مي باشد.

بيشترين مقدار افزايش اين محصولات به ترتيب 9/13 ،5/56 و 7/107 %مي باشد. ميزان +C5 توليدي رافينيت نيز در تمامي آزمايش ها كمتر از خوراك آروماتيك زدائي نشده مي باشد.

جهت بکار بردن بخار  آب، در بين محصولات مهم توليدي تنها بوتادين توليدي رافينيت كمتر از خوراك آروماتيك زدائي نشده مي باشد.

پاسخی دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>